- La reducere!
- -10%
CEAI FENICUL ECO 200gr SONNENTOR
CEAI FENICUL ECO 200gr SONNENTOR
Ceaiul Bio Fenicul merge bine ca un digestiv dupa mese copioase, mancaruri grele. Recomandat pentru cei care sufera de colici si de probleme digestive. Potoleste setea, cu un gust dulce, recomandat atat cald cat si rece (adaugati putina zeama de lamaie, devine un exceptional revigorant)!
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 28 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 28 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,56 lei.
CEAI FENICUL ECO 200gr SONNENTOR
Ceaiul Bio Fenicul merge bine ca un digestiv dupa mese copioase, mancaruri grele. Recomandat pentru cei care sufera de colici si de probleme digestive. Potoleste setea, cu un gust dulce, recomandat atat cald cat si rece (adaugati putina zeama de lamaie, devine un exceptional revigorant)!
Plantele SONNENTOR sunt cultivate manual in zile speciale (luand in considerare ciclul lunii), sunt uscate la temperaturi sub 40-50 de grade si sunt ambalate manual in ambalaje 100% prietenoase cu mediul, ecologice.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste o lingurita de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 100°C.
Compozitie: 100% Fenicul Ecologic
Forma de prezentare: 200 g.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Fenicul - Cunoscut ca plantă medicinală şi condiment peste tot în lume, începând chiar din perioada antică datorită aromei sale plăcute, feniculul, sau molura, este o specie ierbacee, bienală sau perenă, la noi exclusiv de cultură, cu tulpina ce ajunge până la 1-2m, ramificată de la bază, frunze de 3-4 ori sectate, cu fragmente filiforme. Florile mici, galbene, grupate în umbele. Fructele alungite, grupate câte două, cu 5 coaste proeminente fiecare, şi plăcut aromate.
Citat de Theophrastus, Plinius şi Columella; după Dioscorides iarba şi fructul stimulează secreţia lactată. În cartea de reţete a lui Marcellus Empiricus din Bordeaux (aprox. secolul V D.H.) era recomandat ca remediu pentru tuse.
În majoritatea cărţilor mai vechi sau mai noi de specialitate, feniculul este prezentat ca şi carminativ, stimulent, galactogog, diuretic şi diaforetic, cu utilizare în colici însoţite de flatulenţă, amenoree şi hiposecreţie lactată, şi de asemenea pentru corectarea gustului pe lângă alte substanţe cu gust neplăcut.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX, consideră că feniculul este cel mai preferabil mijloc de stimulare a secreţiei lactate. În plus are o acţiune carminativă şi înlesneşte expectoraţia. De asemenea, un ceai de fenicul este eficace în combaterea convulsiilor şi deci indicat în tusea măgărească (convulsivă), astm, precum şi în catarurile bronhiale cronice; în plus, stimulează apetitul şi va combate diverse tulburări stomacale.
Efectele antispasmodice, antiinflamatoare, secretomotoare şi antibacteriane ale uleiului esenţial de fenicul au fost demonstrate în studii in vitro şi în studii pe animale. Tot studiile pe animale au demonstrat şi efectele secretolitic şi expectorant ale anetolului şi fenconei, cât şi ale infuziei din fructele de fenicul in vitro.
Activitatea estrogenică este pusă pe seama trans-anetolului.
În studii experimentale in vitro sau in vivo au mai fost evidenţiate şi alte efecte ale feniculului: hepatoprotector, hipotensiv, hipoglicemic şi anestezic local.