Uleiuri de plaja pentru un bronz frumos si uniform

Uleiuri de plaja pentru un bronz frumos si uniform

Mulți oameni nu-și pot imagina vara fără o vacanță la plajă și un bronz frumos. Cu toate acestea, un bronz natural nu iese întotdeauna așa cum doriți. În plus, există întotdeauna riscul de a exagera și de a te arde la soare în loc să te bronzezi. Deci, ar trebui să utilizați produse speciale pentru a obține un bronz uniform și pentru a vă proteja pielea de efectele nocive ale radiațiilor solare. Iată o listă cu 11 uleiuri naturale de bronzare pe care să le încercați.

Bronzarea moderată este considerată a fi bună pentru sănătatea dumneavoastră, deoarece expunerea la soare stimulează producerea de vitamina D, care are un rol semnificativ în homeostazia calciului și, prin urmare, este importantă pentru sănătatea oaselor, părului și unghiilor. În plus, pielea bronzată arată mai fină și mai fermă, făcând-o mai atractivă.

Cu toate acestea, dacă exagerați cu bronzarea, va face mai mult rău decât bine. Expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii (așa-numita fotoîmbătrânire), deshidratare, pierderea elasticității și fermității și un risc crescut de tumori maligne.

De aceea, ar trebui să limitați timpul de expunere la soare și să utilizați produse care vă vor proteja pielea de efectele nocive ale radiațiilor solare, precum și să contribuie la un bronz uniform. Uleiurile naturale purtătoare sunt de mare ajutor, deoarece au filtre naturale de protecție solară (SPF) care reduc semnificativ deteriorarea UV a epidermei și, în același timp, au grijă de piele.

Uleiurile naturale de bronzare au un SPF mediu de aproximativ 10 până la 20, dar există unele uleiuri cu un SPF de 40 sau chiar 50. Prin urmare, este posibil să alegeți cea mai bună opțiune pentru aproape orice piele, de la deschisă și sensibilă, care se arde ușor la soare, până la inchisa natural, care nu are nevoie de un grad ridicat de protecție.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este probabil cel mai popular ulei natural purtător utilizat pentru bronzare. Are un SPF de la 2 la 4 (conform altor surse, de la 2 la 8). Uleiul de cocos se absoarbe foarte bine și îmbunătățește bronzul datorită stimulării producției de melanină în piele. De asemenea, protejează pielea de fotoîmbătrânire, minimizează riscul de arsuri solare, hrănește și hidratează pielea, previne uscăciunea, etanșeitatea și descuamarea și stimulează elasticitatea și fermitatea pielii. Puteți să-l aplicați atât înainte, cât și după bronzare, deoarece uleiul de nucă de cocos ajută la calmarea pielii arse de soare și declanșează regenerarea și mecanismele naturale de protecție.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline, ca și uleiul de nucă de cocos, este unul dintre cele mai populare uleiuri naturale de bronzare. SPF-ul său variază, de asemenea, de la 2 la 4 (conform altor surse, de la 2 la 8). Uleiul de măsline este deosebit de apreciat pentru proprietățile sale puternice de hidratare și efectul anti-cancer. În plus, acest ulei oferă pielii substanțe nutritive (acizi grași și vitamina E, care este un antioxidant puternic), o face mai netedă și ajută la obținerea unui bronz mai uniform.

Unt de Shea

Untul de shea are un SPF de 3 până la 6 și este, de asemenea, unul dintre cele mai populare uleiuri de bronzare. Oferă pielii substanțe nutritive esențiale, produce un efect hidratant și previne pielea descuamată și arsurile solare. Atunci când este utilizat după bronzare, acest ulei ajută la calmarea pielii, oferindu-vă o senzație de confort.

Ulei de argan

Acest ulei are un SPF de 3-4. Caracteristica sa principală este efectul său antioxidant puternic, datorită căruia uleiul de argan previne în mod eficient fotoîmbătrânirea pielii și pigmentarea nedorită. Uleiul are o textura foarte usoara si se absoarbe bine, facand aplicarea sa foarte confortabila. Uleiul de argan are proprietăți excelente de hidratare și hrănire, ceea ce îl face perfect pentru pielea uscată.

Ulei de chimen negru

Uleiul de chimen negru are un SPF de 5-6 și este apreciat pentru proprietățile sale pronunțate anti-cancer. Atunci când este utilizat pentru bronzare, acest ulei este recomandat celor care au multe alunițe, deoarece le împiedică să devină canceroase.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado are un SPF de 10 până la 15. Are un puternic efect hidratant și întineritor, făcându-l un ulei de bronzare excelent pentru pielea uscată și îmbătrânită. Uleiul de avocado face bronzul mai uniform și previne formarea petelor de vârstă.

Ulei din germeni de grâu

Acest ulei are un SPF de 20, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare și pentru primele sesiuni de bronzare ale sezonului. Uleiul din germeni de grâu stimulează metabolismul celulelor pielii și produce un efect antiinflamator, de întinerire, de vindecare a rănilor și anticelulitic. Este potrivit atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă.

Unt de cacao

Untul de cacao este dedicat tuturor tipurilor de piele, oferind o hidratare intensa datorita acizilor grasi pe care ii contine. Folosit la masaj, untul de cacao are un puternic efect relaxant, destresant, energizand intregul organism si stimuland sistemul imunitar.

Poate fi folosit ca si crema solara, avand capacitatea de a intensifica bronzul.

Ulei de migdale dulci, ulei din semințe de morcov, ulei din semințe de zmeură

Aceste uleiuri naturale purtătoare au cel mai mare factor de protecție solară; SPF-ul lor variază de la 40 la 50. Acestea pot fi folosite chiar la începutul unei vacanțe la plajă, când pielea ta nebronzată este deosebit de vulnerabilă la radiațiile UV.

Este demn de remarcat faptul că aceste și alte uleiuri naturale de bronzare pot fi utilizate individual sau amestecate împreună. De exemplu, un amestec de ulei de măsline, ulei de sunătoare și ulei de nucă, luat în proporție egală, este un produs de bronzare DIY foarte popular. Nu numai că protejează pielea de efectele nocive ale radiațiilor solare, dar face și bronzul să dureze mai mult.

Puteți infuza uleiuri naturale de bronzare cu uleiuri esențiale (de exemplu, ulei de eucalipt, ulei de mușețel, ulei de lavandă, ulei de ylang-ylang) pentru a spori eficiența acestora. Cu toate acestea, nu ar trebui să utilizați niciodată uleiuri esențiale de citrice pentru bronzare, deoarece acestea cresc fotosensibilitatea pielii, ceea ce poate duce la arsuri solare.

Va recomandam o combinatie de ingrediente naturale pentru un bronz frumos si uniform.

Se incalzeste pe baie de aburi unt de cacao pentru un bronz intens, unt de shea pentru hidratarea pielii, ulei de cocos care se absoarbe foarte bine și îmbunătățește bronzul datorită stimulării producției de melanină în piele, ulei esential de lavanda, apa de lavanda pentru calmarea arsurilor, apoi se adauga ulei de morcov pentru protectie UV, morcovul este o sursa de betacaroten, un agent colorant ce determina luminozitatea si aspectul radiant al pielii. Uleiul de morcov este un macerat uleios bogat in vitamine, favorizeaza bronzajul uniform, pregateste pielea pentru expunerea la soare, prelungeste bronzul si contribuie la regenerarea pielii.

Combinand toate aceste ingrediente rezulta produsul de mai jos, cu cat se adauga mai multa apa de lavanda, cu atat produsul final devine mai uleios, ca o lotiune, daca nu se adauga apa de lavanda, devine ca un unt, datorita untului de cacao si a untului de shea. Din ingredientele de mai sus, a rezultat o crema cu o textura usoara si catifelata ce poate fi utilizata atat la plaja cat si dupa plaja avand un efect de hidratare si de calmare a pielii.

Expunerea la soare are multiple beneficii pentru sănătate, insa tineți cont de importanta protectiei solare!

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare