Suc de urzici

Odată cu venirea primăverii, în piețe încep să apară și urzicile, care se află la mare căutare pentru că, din popor, se cunoaște că planta de urzică are multe beneficii pentru sănătate. În România, urzicile se gătesc, de regulă, sub formă de ciorbă sau supă cremă, sau sunt opărite și apoi amestecate în salate. Această plantă înțepătoare se poate consuma și sub formă de suc.

Ingrediente

- o mana de urzici bine spalate si curatate;

- un pahar (200 ml) de lapte de orez sau de apa;

- 2 lingurite suc de lamaie (pentru gust si pentru a preveni oxidarea ingredientelor active).

Toate ingredientele se pun intr-un blander si se bea sucul de urzica nefiltrat, cat mai curand posibil, pentru a-și păstra proprietățile maxime de vindecare.

Urzica este cunoscută pentru proprietățile sale antianemice, energizante, vitaminizante, și mineralizante în special pentru anemici. Totodată este un bun depurativ în curăţarea sângelui de toxine, și un tonic excelent pentru întărirea sistemului imunitar. În afecţiunile digestive are efecte hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice. La nivelul aparatului respirator are proprietăţi expectorante, emoliente, antitusive, antiastmatice, antibronşitice, antiinflamatoare. Pentru sănătatea rinichilor are acţiuni diuretice şi drenor al excesului de uree, creatinină şi acid uric, fapt datorat în mare parte flavonoidelor din compoziție.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare