Urzica a fost folosită de mult timp de către popoarele antice. Rețetele au fost transmise mai departe, iar urzica este încă unul dintre cele mai utilizate remedii naturale pentru căderea părului.

Extractul de urzică este un ingredient important în majoritatea șampoanelor pe bază de plante. Folosită extern, radacina de urzica previne și tratează micoza pielii și susține sănătatea scalpului.

1. Urzica impotriva căderii părului

Ingrediente:

- 100 g frunze proaspete de urzică

- 1/2 l oțet de mere

- 1/2 l apă rece

Pregătire:

Se pun toate ingredientele într-o oală și se fierb timp de 5 minute, apoi se lasă infuzia să se răcească. Se strecoară și se utilizează pentru fricțiuni zilnice pe scalp. De asemenea, se poate folosi pentru a clăti părul, pentru strălucire naturală și volum suplimentar.

Această spălare simplă a părului și a scalpului cu urzică este, de asemenea, un remediu excelent pentru mătreață și seboree.

2. Urzica pentru un par lucios

Ingrediente:

- frunze proaspete de urzică

- oțet de mere

Pregătire:

Intr-un borcan de sticla se pune pe jumatate cu frunze proaspete de urzica, restul borcanului se umple cu otet de mere, se sigileaza si se pune intr-un loc insorit timp de 3 saptamani, se agita periodic in acest timp. Cu acest amestec se aplica la radacinile parului si apoi se spala.

3. Urzica impotriva matretii

Ingrediente:

- o mana frunze proaspete de urzică

- 1 l oțet de mere

Pregătire:

Se pun frunzele de urzica intr-un borcan de sticla, peste ele se toarna otetul de mere, se sigileaza si se pastreaza intr-un loc racors timp de doua saptamani. Apoi se strecoară și se păstrează în sticle sigilate

Se adauga 1/2 cană din această soluție de oțet de urzică în 2 litri de apă și se clateste bine părul, după ce a fost spalat cu sampon. Acest amestec ar trebui să rămână pe par timp de 5 până la 10 minute, apoi se poate clati cu apa sau lasat asa dacă mirosul de oțet nu te deranjează. Frecați rădăcinile părului cu ajutorul unui tampon de bumbac înmuiat în solutia de urzică de două ori pe săptămână.

De asemenea, impotriva matretii se poate fierbe o mână de frunze de urzică proaspătă într-un litru de oțet / timp de 15 minute, apoi cu solutia obtinuta dupa spalarea cu sampon se clateste parul.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare