Infectiile urinare sunt boli ale cailor urinare, caracterizate prin eliminarea de germeni prin urina. Dintre acestea, forma cea mai comuna o reprezinta cistita, care este o inflamatie a vezicii urinare si care apare predominant la femei, manifestandu-se prin eliminare de urina cu aspect tulbure, dureri sau usturime la urinare si urinare mai frecventa si in cantitati mai mici.

Infectiile urinare au o frecventa foarte mare, situandu-se pe locul doi dupa infectiile respiratorii. Pe langa alte cauze favorizante ale infectiilor urinare, una dintre cele mai importante este diureaza scazuta, respectiv un aport insuficient de lichide. In consecinta, un aspect al tratamentului infectiilor urinare este asigurarea unei diureze abundente. Aceasta se poate realiza printr-un aport crescut de lichide, sub forma unei cure de lichide.

Scopul curei de lichide este eliminarea unui volum mai mare de urina care va scadea concentratia urinii, va favoriza eliminarea prin "spalare" a germenilor care intretin infectia, ameliorand simptomatologia.

Cura de lichide se face astfel: se consuma 1 cana de apa la fiecare 20 de minute timp de 3 ore, apoi 1 cana de apa la 1 ora.

Bineinteles, ceaiurile cu efect diuretic, antiinflamator si dezinfectant pot asigura un astfel de aport marit de lichide, cu efecte benefice, suplimentare fata de apa simpla. Exista foarte multe specii recomandate si folosite in astfel de situatii, pentru actiunea lor diuretica si antiinflamatoare. Vom enumera cateva dintre ele: diurosept, diuretic, renalex, codite de cirese, coada- calului, matasea de porumb.

Litiaza renala este o afectiune a aparatului urinar, caracterizata prin prezenta calculilor (pietrelor). Calculii se pot localiza la nivelul rinichiului, dar pot sa se situeze si pe ureter sau in vezica urinara, ca urmare a mobilizarii si migrarii. Cele mai frecvente simptome sunt hematuria (prezenta sangelui in urina) si colicile renale, care apar de obicei atunci cand un calcul migreaza din rinichi pe ureter si se fixeaza acolo.

Un produs cu efecte complexe dedicat sistemului reno – urinar il reprezinta Renal Forte de la Herbagetica, acesta avand o actiune antiinfectioasa, antivirală, antiinflamatoare si diuretica.

Renal Forte contribuie la:

  • funcţionarea normală a sistemului urinar:

           - reduce inflamaţiile la nivelul tractului urinar;

           - reduce simptomele infecţiilor urinare;

           - tonifică rinichii şi vezica urinară;

  • refacerea epiteliilor reno-urinare afectate de infecţii;

  • reducerea riscul infecţiilor aparatului urinar;

  • stimularea diurezei, scăzând retenţia de apă;

  • prevenirea formării calculilor renali;

  • potenţarea acţiunii antibioticelor în afecţiunile reno-urinare.

Plantele din compoziţia acestui produs se utilizează ca adjuvant în:

  • cistita;

  • cistită recidivantă;

  • nefrită;

  • pielită;

  • pielonefrită;

  • microlitiaza renala;

  • tratamente cu antibiotice;

  • calculoza renală;

  • retenție de apă în țesuturi.

Extractul de Strugurii-ursului (Arctostaphylos uva-ursi)conţine arbutină, un principiu activ care, o dată ingerat şi apoi ajuns în urină, se transformă în substanţe cu efect antibiotic foarte puternic, care combat cu succes cistitele şi nefritele produse de diverse bacterii: E. coli, streptococi, stafilococi etc. Are un puternic efect diuretic, ceea ce ajută în cazul retenţiei de apă şi în cazul reducerii senzaţiei de balonare. De asemenea, ajută la reducerea acumulării de acid uric, fiind benefic în eliminarea pietrelor la rinichi.

Extractul de Mătase de porumb (Zea mays )este un puternic diuretic şi antiinflamator renal, care ajută la eliminarea microlitiazei, previne recidiva infecţiilor şi formarea calculilor renali. Acesta poate reduce urinările frecvente cauzate de iritarea vezicii urinare şi a uretrei. Pe lângă efectul diuretic şi antiinflamator, mătasea de porumb are şi proprietăţi antioxidante, care inhibă procesele degenerative de la nivelul rinichilor. De asemenea, în urma studiilor realizate, s-a observant că Extractul de Mătase de porumb ajută în tratamentul urinărilor nocturne necontrolate, atât la copii, cât şi la adulţi.

Extractul de Frunze de Măslin (Olea europaea) este un stimulent imunitar şi un antiinfecţios cu spectru larg, proprietăți care îl recomandă în tratarea infecţiilor renale şi a cistitelor produse de viruşi, infrabacterii, bacterii, fungi. Substanţa activă din compoziţia frunzelor de măslin, oleuropeina, acţionează asupra infecţiilor prin mai multe căi: penetrează celulele infectate şi inhibă virusul să se înmulţească, neutralizează enzimele necesare pentru dezvoltarea viruşilor, întăreşte membrana celulară, devenind mai puţin vulnerabilă la infecţii.

Extractul de Coada calului (Equisetum arvense) are efect diuretic, ajută la fixarea mineralelor utile în organism, prevenind formarea şi mărirea în dimensiuni a calculilor. Flavonoidele din coada-calului au o acţiune antispastică asupra musculaturii netede, reducând durerile asociate infecțiilor urinare. Are efect astringent şi ajută la eliminarea excesului de apă şi a toxinelor din tractul urinar, dezinfectând atât vezica, cât şi rinichii. Spre deosebire de alte plante detoxifiante, nu elimină vitaminele şi mineralele din corp.

Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) stimulează capacitatea naturală de apărare a organismului şi producţia de anticorpi, întărind organismul în lupta cu viruşii şi bacteriile.

Afinul (Vaccinium myrtillus) ajută în cazul afecţiunilor urinare prevenind fixarea bacteriilor în pereţii vezicii, iar în plus este un bun antioxidant.

Stiati ca?

  • Bolnavii cu litiaza urica trebuie sa reduca aportul de proteine.

  • Cei cu litiaza oxalica trebuie sa elimine alimentele cu un continut ridicat de acid oxalic: cacao, ciocolata, ceaiurile cu un continut de oxalati, dar si telina, spanacul, coacazele, prunele uscate, agrisele.

  • Sunt interzize apele minerale, alcaline, dar si cele bogate in calciu.

RENALFORTE este disponibil pe plantilia.ro.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare