RĂCELILE – CAUZE SI MANIFESTĂRI

IN CE CONDITII SE INSTALEAZA BOALA?
-Dacă "purtătorii de boală" (bacterii, viruşi, fungi) sunt puternici (în termeni medicali, virulenţi)  -Dacă organismul este slăbit de un stil de viaţă dezorganizat
-În perioade când suntem extenuaţi
-Dacă avem boli cronice pe care nu le gestionăm corect
-Când suntem la vârste extreme (nou-născuţi/sugari sau vârstnici)
-Dacă ceva nu facem corect pentru propriul nostru corp – în ceea ce priveşte odihna sau alimentaţia sau starea noastră emoţională poate fi perturbată, iar în acel moment organismul nu mai funcţionează armonios şi eficient.

SĂ ACŢIONĂM PE CAUZA RĂCELII, NU PE MANIFESTĂRILE EI
Atunci când răcim în corpul nostru se dă o bătălie între agenţii patogeni şi celulele din organism capabile să lupte cu boala – acestea alcătuiesc sistemul imun.
Este o luptă complexă care generează manifestări cum sunt: febră, mucus (ne curge nasul sau tuşim şi expectorăm), dureri musculare etc.
De multe ori aceste manifestări ne ajută şi nu trebuie să le combatem agresiv:
-Febra ajută celulele-soldaţi ai organismului să fie mai eficiente şi "arde" deşeurile şi toxinele care rezultă.
-Tusea poate înseamna că sunt secreţii care trebuiesc eliminate din sistemul respirator, sau că există acolo ceva care întreţine tusea şi care trebuie rezolvat înainte de a inhiba tusea cu medicamente. Dacă vrem să fim eficienţi în confruntarea cu răceala, este indicat să identificăm cauzele care slăbesc organismul.

IMUNITATEA
Imunitatea noastră se formează treptat, începând de la naştere şi se consolidează după fiecare astfel de "luptă" din care organismul câştigă experienţă şi noi anticorpi.
Căile prin care putem ajuta organismul şi întări imunitatea sunt în principal:
-stilul de viaţă echilibrat, privind alimentaţia, odihna, controlul gândurilor şi emoţiilor;
-curele de întărire imunitară cu ajutorul produselor naturale (în principal primăvara şi toamna);
-curăţarea periodică a toxinelor acumulate – detoxifieri periodice, îndeosebi după boli mai grave sau îndelungate, sau după o anumită vârstă;
-susţinerea în momentul bolii (prin produse care ameliorează inflamaţia, ajută la eliminarea mucusului, cicatrizează mucoasa respiratorie distrusă de germenii patogeni, ajută la eliminarea toxinelor).

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare