Enterocolita este o inflamatie a mucoaselor intestinului subtire si a colonului care poate fi cauzata de o bacterie, de un virus sau de un parazit.

Contaminarea se face prin ingestia alimentelor infectate sau prin transmisie de la om la om, mai ales in familiile cu mai multi membrii sau in comunitatile care ocupa un spatiu limitat si ei traiesc inghesuiti.

In general, atat la barbati cat si la femei simptomele enterocolitei au ca puncte comune diferite tipuri de diaree, care poate fi apoasa sau sangvinolenta, crampe abdominale, varsaturi, asociate sau nu cu febra. Pot aparea 2-10 sau mai multe scaune, uneori cu incompetenta sfincterului anal.

Un remediu natural eficient pentru tratarea diareii de diferite cauze si a simptomelor asociate (colici, flatulenta, senzatie de greata) este ENTEROSTOP D68, caspule de la Fares, care contine carbune medicinal, ghinda de stejar, rizomi de cerentel, frunze de afin, menta si coada soricelului.

Aceasta formula, prin plantele din compozitia sa, imbina efectul astringent – antidiareic cu cel antiseptic si antiinflamator gastrointestinal, carminativ si de absorbtie a gazelor.

Carbunele medicinal are importante proprietati antitoxice, antidiareice, calmante, cicatrizante, antispastice si antiinefectioase. El absoarbe gazele si substantele toxice ingerate sau rezultate in urma metabolismului. Astfel, combate balonarea si infectia cu microorganisme, elimina hiperaciditate, ajuta in enterite, colite de fermentatie si putrefactie, diaree si toxinfectii alimentare.

Stejarul are un continut mare de taninuri, substante responsabile de proprietatile astringente, antidiareice, aniseptice, cicatrizante si hemostatice.Trateaza diareea acuta sau cronica, hemoroizii si diferitele sangerari.

Menta, frunzele de afin, cerentelul si coada soricelului sunt cunoscute ca importante plante antdiareice, in special folosite la copii. Datorita continutului ridicat in tanin, scad secretiile mucoasei intestinale, ajutand la redobandirea consistentei normale a scaunului. In plus, au si proprietati aniseptice si carminative, fiind remedii valoroase pentru diaree si enterite infectioase, colite de fermentatie, flatulenta si colici.

La copii peste 12 ani si la adulti produsul se adminstreaza, inainte de masa, cate 1 capsulă de 3 ori pe zi, iar la copii 6-12 ani cate 1 capsulă de 2 ori pe zi.

Dacă este nevoie de un efect mai puternic se pot administra până la 6 capsule pe zi, la

recomandarea medicului sau a farmacistului.

Durata unei cure este de 5 zile.

O componenta importanta a tratamentului enterocolitelor este si refacerea florei intestinale. Un produs natural, fara bacili de provenienta animala, care ajuta la echilibrarea microflorei naturale a intestinului si la normalizarea tranzitului intestinal, este PROBIO VITAL – D128, capsule vegetale de la Fares, car econtine o specie de drojdie, tuberculi de topinambur si fructe de merisor.

Saccharomyces boulardii este o specie de drojdie utilizată extensiv în ultima vreme ca probiotic, pentru care s-au identificat mai multe mecanisme de acţiune directă asupra microorganismelor proprii organismului sau asupra celor potenţial patogene. Multe studii clinice şi experimentale au evidenţiat rolul benefic al acestei drojdii pentru tractul gastro-intestinal. Printre acţiunile sale se remarcă reglarea homeostaziei microbiene proprii intestinului, capacitatea de reducere a abilităţii microorganismelor potenţial patogene de a coloniza mucoasele, modularea răspunsului imun sistemic şi local, stabilizarea funcţionării barierei gastrointestinale şi inducerea activităţii enzimatice care favorizează fenomenele de absorbţie şi nutriţie. Studiile ştiinţifice au demonstrat un mare potenţial al acestei drojdii în normalizarea tranzitului intestinal prea accelerat şi cu scaune inconsistente, prin reducerea supresiei florei locale cauzate de administrarea antibioticelor, dar şi în cazul persoanelor în vârstă, la persoanele suferind de diabet, supraponderale, la fumători sau persoane cu nivele ridicate de stres.

Tuberculii de topinambur conţin o cantitate însemnată de inulină, care este considerată o substanţă prebiotică eficientă în stimularea creşterii bacteriilor benefice, fiind un potential substrat pentru procesul de fermentaţie bacteriană. Prebioticele sunt substanţe care stimulează selectiv creşterea şi activitatea anumitor specii de bacterii în intestin, de obicei bifidobacterii şi lactobacili, cu beneficii pentru sănătate. Întreţinerea activităţii bacteriilor intestinale utile este, de asemenea, un fenomen cu acţiune inhibantă asupra microorganismelor potenţial patogene. În studii experimentale, suplimentarea dietei cu inuline a arătat, de asemenea, un potenţial de ameliorare a condiţiei fierului în organism, îmbunătăţind biodisponibilitatea acestuia; pe lângă aceasta, inulinele au arătat şi o potenţare a absorbţiei calciului şi a magneziului. De asemenea, oferă condiţii optime dezvoltării echilibrate a florei saprofite în intestin.

Fructele de merişor conţin arbutină şi saponine care favorizează reducerea microorganismelor potenţial patogene de la nivelul tractului digestiv. Prin aceasta, oferă condiţii optime dezvoltării echilibrate a florei saprofite în intestin.

Contribuie la reglarea tranzitului intestinal accelerat, prin îmbunătăţirea consistenţei şi reducerea frecvenţei scaunelor. De asemenea, prin conţinutul în polizaharide, susţin flora de fermentaţie.

PROBIO VITAL – D128 ajută la restabilirea şi întreţinerea florei intestinale proprii, susţine creşterea şi activitatea bacteriilor intestinale saprofite „prietenoase”, contribuie la reechilibrarea microflorei naturale a intestinului în cazul administrării antibioticelor, contribuie la împiedicarea colonizării intestinului cu alte bacterii potenţial patogene, ajută la normalizarea tranzitului intestinal, favorizează digestia şi susţine imunitatea.

Produsul se administreaza la copii cu varste între 3-6 ani, 1 capsulă pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Conţinutul capsulei se amestecă într-o lingură de iaurt. Copii între 6-12 ani vor lua 2 capsule pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, iar copii peste 12 ani şi adulţi, 2 capsule de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Durata curei este de 7-10 zile. Cura se poate repeta la nevoie. Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Acest produs conţine celule vii, aşadar nu îl combinaţi cu băuturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50 0C) sau foarte reci sau cu băuturi alcoolice.

Dacă tranzitul intestinal este prea accelerat şi cu scaune moi, evitaţi consumul de alimente crude, fructe şi legume, alimente picante, precum şi alimente şi băuturi fermentate.

In caz de diaree, dieta presupune evitarea laptelui, a fructelor si legumelor crude, a alimentelor iritante, precum condimentele, bauturile alcoolice, fermentate sau cele care contin cofeina (cafea, ceai negru, bauturile tip "cola") si a fumatului. Se va reduce consumul de alimente bogate in grasimi (prajeli, carne grasa, afumaturi, deserturi cu continut mare de grasimi si zahar, unt sau margarina in exces, smantana, nuci si seminte).

Se recomanda consumul de orez fiert, paine prajita, legume fierte, banane, gris, branzeturi uscate.

Dieta obisnuita trebuie reluata treptat. Pentru evitarea deshidratarii consumati zilnic cel putin 2 litri de lichide – apa sau ceai cu efect antidiareic (menta, frunze de afin, ceai).

ENTEROSTOP si PROBIO VITAL sunt disponibile în oferta plantilia.ro în categoria Capsule și comprimate.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare