Salata de urzici crude

Cum adică să mănânci planta care te ”pişcă”? Ce se va întâmpla cu limba ta, cu gura ta, cu gâtul?
Frunzele de urzică emană substanţe (acid formic) care în contact cu pielea produc urticarie (inflamaţie specifică, însoţită de usturime şi prurit intens), de unde şi denumirea latinească a plantei. Şi cu toate aceaste temeri reale de alfel, urzicile devin prietenoase dacă sunt ţinute sub un jet de apă rece. Ele nu mai atacă pielea. Aşadar, consumându-le în stare crudă beneficiaţi de substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, C şi K, sãruri minerale.

Ingrediente

- 2 maini de urzici proaspete;

- un praf de sare;

- suc de lamaie;

- ulei de masline

Urzicile se lasă câteva minute în apă rece (pentru a contracara efectul ”urzicător”), se spala bine și se toaca frunzele proaspete de urzică, apoi se freaca cu putina sare. Adăugam suc de lămâie și ulei de măsline și salata de urzici este gata de servit. Salata de urzici se consumă de obicei dimineața pe stomacul gol. Pentru a-l face eficient, acest tratament ar trebui urmat timp de cel puțin 7 zile.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare