• La reducere!
  • -10%
Ceaiul P Ceai Pulmonar R14 50 g Fares, REMEDII NATURISTE
Ceaiul P Ceai Pulmonar R14 50 g Fares, REMEDII NATURISTE

Ceaiul P Ceai Pulmonar R14 50 g Fares

Ceaiul P Ceai Pulmonar R14 50 g Fares

Este antiinflamator si dezinfectant reducând congestia şi iritaţia mucoaselor.

2248
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
13,17 lei 14,64 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.


 

Ceaiul P Ceai Pulmonar R14 50 g Fares

Este antiinflamator si dezinfectant reducând congestia şi iritaţia mucoaselor.

Beneficii:
Pentru sănătatea plămanilor.
Ajută la eliminarea disconfortului respirator.
Susţine sănătatea tractului respirator.
Datorită compoziţiei sale complexe acest ceai are acţiune emolientă şi expectorantă prin mucilagiile şi saponozidele din plămânărică, pătlagină, urzica moartă albă şi fructele de fenicul.
Repară leziunile mucoasei tractului respirator datorită prezenţei taninilor cu rol cicatrizant şi reepitelizant din troscot, plămânărică şi pătlagină.
Este antiinflamator si dezinfectant reducând congestia şi iritaţia mucoaselor.
Polifenolii din pătlagină şi uleiul esenţial din fenicul conferă proprietăţi antispastice contribuind la calmarea tusei.
Prin aportul de săruri minerale din troscot şi plămânărică ceaiul are un efect tonic, remineralizant.

Recomandări:
-bronşită,
-astm bronşic,
-laringită,
-catar respirator,
-tuse.

Compozitie:
-troscot (Polygonii avicularis herba),
-frunze de plămânărică (Pulmonariae folium),
-frunze de paltagină (Paltaginis folium),
-urzică moartă albă (Lamii albi herba),
-fructe de fenicul ( Foeniculii fructus).

Administrare:
Copii 1-3 ani: 1-2 căni cu ceai, fracționat pe parcursul unei zile.
Copii 4-14 ani: 2-3 căni cu ceai pe zi.
Copii peste 14 ani și adulți: 3-4 căni cu ceai pe zi.

Ceaiul se bea înainte de masă.

Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni, sau conform recomandării medicului.

Preparare:
Pentru copii: peste 1 linguriţă amestec plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Pentru adulţi: peste 2 linguriţe se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.

Atentionari:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Nu se indică administrarea la sugari.

Sarcină şi alăptare: femeile însărcinate și mamele care alăptează pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, timp de 5-10 zile sau la nevoie.

Efecte secundare şi interacţiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.

Rolul componentelor:
Plămânărica este o plantă erbacee perenă din familia borraginaceae. Creşte de la şes până la munte, în locuri răcorose şi umede, în păduri de foioase – stejeriş şi făget – Recoltarea se face în perioada mai-iunie când plămânărica este înflorită.
Gustul este dulce şi uşor iritant. Conţine multe substanţe nutritive şi zahăr în proporţie de 22%, conferindu-i calitatea de a dizolva uşor secreţiile mucoase. Concentraţia mare de zahăr i-a dat şi denumirea de „mierea ursului “.
Florile sunt de culoare roşu-rozaliu până la albastru –violet. Frunzele se pot păstra după uscare în loc umbros şi aerisit. Rădăcinile şi rizomii speciei Pulmonaria mollis, în stare proaspătă, sunt folosiţi pentru obţinerea de colorant natural – ocru întunecat – folosit în vopsirea ţesăturilor. Din specia Pulmonaria officinalis se obţine culoarea roşie.
Compoziţia complexă de substanţe bioactive – nutritive, uleiuri eterice – determină proprietăţile emoliente, expectorante, sudorifice şi uşor diuretice.
Este o plantă medicinală foarte eficientă în tratarea bronşitelor, tusei şi  răguşelii.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
50 g
Forma de prezentare
Punga
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare