• La reducere!
  • -12%
Unguent Untura de Bursuc, UNGUENTE/CREME/GELURI
Unguent Untura de Bursuc, UNGUENTE/CREME/GELURI

Unguent Untura de Bursuc

Balsam Untura de Bursuc 75 g  SUSTAMED

Untura de bursuc se utilizeaza in medicina populara ruseasca de peste 200 de ani, recunoscandu-i-se proprietatile bactericide, antiinflamatorii, imunostimulatoare si revigorante.

1327
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
35,99 lei 40,90 lei -12%


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 35 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 35 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,70 lei.


 

Balsam Untura de Bursuc 75 g  SUSTAMED

În Siberia, bursucul a fost considerat dintotdeauna un trofeu valoros, nu numai pentru blană, utilizată la confecţionarea hainelor călduroase. Grăsimea lui, consumată încă de acum 200 de ani, s-a dovedit salvatoare în caz de hipotermie şi pentru protejarea pielii împotriva degerăturilor. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldaţilor ruşi li se dădea zilnic o doză de untură de bursuc, pentru a prinde puteri. De asemenea, era inclusă în dieta răniţilor, pentru recuperarea lor în timp mai scurt. Fiind cunoscut efectul cicatrizant al grăsimii de bursuc, a fost des utilizată în spitalele de campanie pentru tratarea rănilor produse prin împuşcare şi cicatrizarea rapidă a amputaţiilor.
Untura de bursuc se utilizeaza in medicina populara ruseasca de peste 200 de ani, recunoscandu-i-se proprietatile bactericide, antiinflamatorii, imunostimulatoare si revigorante.


Beneficii:
Balsamul „Sustamed” cu untura de bursuc este un mijloc sigur și eficient pentru diminuarea tensiunii musculare, a durerilor si umflaturilor si a pentru redarea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor afectate de procesele inflamatorii.
Preparatul stimulează microcirculația, promovează regenerarea tesuturilor cartilaginoase, are efect calmant, nutritiv si regenerator la nivelul articulațiilor și zonelor periarticulare.
Balsamul are efect de încălzire ușoară si poate actiona eficient in caz de raceala prin reducerea temperaturii corpului.

Actiuni:
–Dureri musculare (mialgii) si nevralgii determinate de suprasolicitare fizica;
–Dureri articulare de natura reumatismala;
–Edeme la nivelul membrelor inferioare;
–Piele deshidratata;
–Raceli manifestate prin cresterea temperaturii generale a corpului;
–Stari cu imunitate scazuta.

Rolul componentelor:
Untura de bursuc contine o gama larga de nutrienți (vitamine, minerale, alte componente biologic active), constituite ca rezerva de hrana pentru perioada de hibernare.
Din acest motiv, popoarele nordice folosesc in mod traditional produsul in caz de epuizare, traumatisme, afectiuni osteo-articulare.
Untura de bursuc întărește organismul, furnizând resursele necesare si actionand eficient pentru stimularea mecanismelor naturale de autoapărare ale acestuia.
Ulei esential de Pin are un dublu efect asupra organismului.
În primul rând, dilata vasele de sânge de la nivelul pielii, îmbunătățește circulația sângelui, atenueaza durerea și iritația, promoveaza cicatrizarea rănilor și repararea țesutului după expunerea traumatica si efectuarea de exercitii fizice sustinute.
In al doilea rând, este un agent aromatic puternic, sustind imunitatea si imbunatatind starea de spirit.
Complexul de vitamine (A, B2, B5, B6, B12, R, K, PP, carotenoizi, tocoferol, acid folic), unele micro si macroelemente si acizi organici necesari organismului asigura proprietățile curative, trofice si emiloiente  ale balsamului.


Administrare: de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pana la obtinerea rezultatelor dorite.

Inlaturarea edemelor si imbunatatirea functiei hidrofile a pielii – se aplica balsamul pe zona afectata si se maseaza indelung, energic, pana la intararea in piele;
Tulburari functionale ale aparatului locomotor – se aplica balsamul pe zona afectata si se maseaza, apoi se aplica o compresa calda;
Dureri musculare, nevralgii – se aplica balsamul si se maseaza repetat, pana la patrunderea in piele;

Contraindicatii:  Intoleranta individuala la componentele balsamului.

Rolul componentelor:
Untura de bursuc este unul din produsele naturiste exceptionale, intrebuintat in tratarea diferitelor afectiuni. Grasimea de bursuc are textura unui ulei putin solidificat, o culoare alb-galbuie si un miros si gust specific.
Untura de urs este bogata in elemente si substante active atat de benefice pentru organismul nostru. Contine proteine, vitamine (A, E, B1, B2, B3, B4, B12), acizi grasi polinesaturati (Omega-3, Omega-6, Omega-9), substante glicozide, micro si macroelemente.
Untura de bursuc este recomandata de catre expertii in medicina alternativa, in primul rand pentru tratament impotriva tuberculozei pulmonare. Aceasta boala apare in urma infectiei cu bacteria Mycobacterium tuberculosis (cunoscuta si sub numele de bacilul Koch), afectand plamanii prin distrugerea tesuturilor acestora.
Complexul de vitamine si minerale ajuta la regenerarea tesuturilor, iar untura se poate consuma fie sub forma de capsule sau in stare bruta. Indiferent de afectiune, consumul in stare bruta se face in combinatie cu ceva dulce, cum ar fi miere de albine, cacao sau ciocolata. De asemenea, untura de bursuc are aceleasi proprietati de vindecare pentru astmul bronsic si pneumonie, fiind folosit si in tratarea cancerului pulmonar. Pentru cancer se recomanda consumul in stare bruta deoarece, compozitiei cu proprietati antitumorale de acizi grasi polinesaturati (in special Omega 9) si vitamina A.
Tot datorita efectului de regenerare a tesuturilor, consumul regulat de untura de bursuc creste eficacitatea de prevenire si tratare a afectiunilor sistemului digestiv, precum gastrita, ulcerul duodenal, colita si enterocolita. Untura de bursuc are un efect protector de "invelire" a membranei mucoase, datorita vitaminelor A, E si B5 din compozitia sa.
Untura de bursuc contribuie la imbunatatirea sistemului circulator, reducand riscul de ateroscleroza, tromboza si varice. Contine acizi grasi Omega 3 si Omega 6 care duc la extinderea lumenului vaselor de sange care alimenteaza inima, si reduc colesterolul din sange. Vitaminele E, B3, B6 si B12 reduc restrangerea trombocitelor si imbunatatesc proprietatile reologice ale sangelui. Pe langa acestea, vitamiele B2, B5, B9 si A, regleaza nivelurile sanguine de hemoglobina, stimuland sinteza naturala a hemoglobinei.
Untura de bursuc poate fi folosita si ca unguent. Pentru zgarieturi, taieturi, piele crapata, vergeturi, arsuri sau alte rani usoare, este suficienta aplicarea unei cantitati subtiri de untura pe suprafata afectata. Pentru muscaturi de insecte, furuncule, abcese, acnee, herpes, psoriazis sau dermatita atopica, se recomanda atat uzul extern cat si cel intern al unturii de burusuc.
De asemenea, untura de bursuc previne imbatranirea pielii, datorita antioxidantilor naturali si a acizilor grasi organici si polinesaturati. Daca se foloseste doar ca unguent, este indicata achizitionarea in stare bruta. Exista creme cu untura de bursuc, dar cantitatea acesteia este foarte redusa.
Tot ca unguent este fololsit pentru eliminarea durerii, inflamatiei si tumefierii muschilor. Untura de bursuc se recomanda pentru uz intern si exten in tratarea artritei, rahitismului, osteoporozei, tendinitei, miozitei, luxatiilor de ligament si tendoane.
In caz de brosita se utilizeaza atat intern, cat si extern (pentru frectii). Deoarece gustul nu este chiar placut, mai bine de preparat un medicament gustos. Iata ingredientele: o ciocolata (120 g), untura de bursuc (8 lingurite), unt (100 g), cacao (6 lingurite).
Untul impreuna cu untura se topeste la aburi, apoi se adauga ciocolata pana se topeste si, la final, cacao. Se obtine o pasta din ciocolata, care poate fi unsa pe paine si mancata de 3 ori pe zi. In faza acuta a bronsitei, adultii consuma cate 2 lingurite de untura de 3 ori pe zi, copii de la 10-14 ani - 1-1,5 lingurita de 3 ori. Pana la 10 ani, cate 0,5-1 lingurita cu lapte cald, tot de 3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2 saptamani.
Bebelusilor se recomanda de facut frectii la spate si piept cu grasime, apoi se pun haine calduroase si se acopera cu patura. In brosita cronica se utilizeaza un regim terapeutic usor diferit. Primele 2 saptamani se ia de 3 ori pe zi, apoi ne scapa de tuse, daca se administreaza timp 1,5 luni de 2 ori pe zi inainte de micul dejun si dupa cina.
Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
75 grame
Forma de prezentare
Flacon

Concentrându-se pe efectele fiziologice si farmacologice specifice ale materiilor prime naturale și pe intarirea proprietăților acestora, datorită îmbogățirii cu miere, s-a obținut o linie de resurse unice cu o direcție precisă de acțiune și, drept consecință, efect benefic ridicat asupra sanatatii oamenilor.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare